Hírek

2021.12.07.

Mikulás ünnepség


Mikulás ünnepség

2021. december 4-én egy fergeteges hangulatú Télapóvárás zajlott a Görög Demeter Művelődési Ház mozi nagytermében a Fehér Bot Alapítvány Észak- Hajdúsági Támogató és Tanyagondnoki Szolgálata és a Hajdú-Sansz Nonprofit Kft. szervezésében kis ellátottai, a munkatársak gyermekei és hozzátartozóik számára.

Mikulás ünnepség

Közel nyolcvan gyermeket ajándékozott meg a nagyszakállú Télapó.
Az öreg Mikulás bácsi már az elején a közismert „Hull a pelyhes fehér hó…„ című dalra meg is érkezett krampuszaival, s miután nagyon elfáradt a hosszú út során helyet foglalt a nézőtéren a gyerekek között. A miskolci Diri – Dongó Együttes „Köszöntünk téged Télapó…” című műsorával ajándékoztuk meg az öreg nagyszakállút és a gyerekeket, akik aktív közreműködői voltak a műsornak.


Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség

Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség

A gyerekeket megmozgató játékos téli dalokkal - képzeletbeli hóemberépítéssel, hógolyógyúrással, jelmezekbe bújással és zenekari közreműködéssel - megidézték a szabadtéri téli örömöket.
Mielőtt sor került volna a Mikuláscsomagok kiosztására egy közös vonatozásra is bevontuk a kicsiket és nagyokat, sőt a Télapót is. A végére a színpad előtt igazi koncert hangulat alakult ki ahol mindenki táncra perdült.


Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség

Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség

Az együttes műsora után sok ügyes, bátor gyermek, versekkel, dalokkal is kedveskedett a Télapónak, így nem maradhattak el az apró édességajándékok sem. Ezt követően a sok csillogó szempár már nagyon várta a csomagosztást, így arra is sor került közös fotózkodással együtt.


Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség

Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség
Mikulás ünnepség

A Télapó még egy kicsit időzött a gyermekek körében, majd egy szép dallal búcsúztunk el tőle, mire Ő megígérte, hogy jövőre is ellátogat hozzájuk!

Mikulás ünnepség

Karcagi Márta / művelődésszervező


2021.11.12.

Büszkeségünk


Büszkeségünk

Nagy nap volt a Fehér Bot Alapítvány életében 2021. október 15-e. Ez a dátum a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja. Ugyanakkor ebben az évben az alapítvány megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte ezen a szép őszi napon. Az eltelt negyed évszázad alkalmából az alapítvány kuratóriuma Elismerő Oklevelet adományozott 25 dolgozó részére. Ezzel köszönte meg kiemelkedő munkájukat. Köztük volt Szilágyi László is, a 2. sz. Általános Iskola egykori tanulója. (Ma Kalkuttai Teréz Anya Általános Iskola.)


Az ünnepségen jelen volt az iskola akkori igazgatója, Nagy Margit is. Szilágyi László nevének elhangzása óriási meglepetést és örömet szerzett a kitüntetettnek, és nekünk is.
Ebből az alkalomból kérdezem a volt igazgató nőt, hogyan emlékszik vissza, milyen gyereknek, tanulónak ismerte meg Lacit?
Laci a családjával 2005-ben költözött Hajdúdorogra. Így a 2005/2006-os tanévet kezdte nálunk, 6. osztályban. Korábban Nyíregyházán járt iskolába.

Milyennek ismertem meg?

Minden szempontból előnyös magatartásával könnyen beilleszkedett a csoportba és a tágabb iskolai környezetbe is. Tisztelettudó, szorgalmas, udvarias, kitartó, segítőkész – ezek a tulajdonságok jutnak hírtelen eszembe róla. Feladatait mindig a legjobb tudása szerint igyekezett elvégezni. Messze túlteljesítette a követelményeket. Mindig törekedett még jobban, pontosabban dolgozni. Nem elégedett meg a kötelező tananyag elvégzésével. Állandóan kérte a szorgalmi feladatokat. 2008-ban fejezte be általános iskolai tanulmányait.
Sajnálom, hogy csak az utolsó 3 évet töltötte iskolánkban.
Laci, az általános iskola elvégzése után merre vitt tovább az utad? Hogy alakult az élted?
Hajdúböszörményben, a Radnóti úti iskolában tanultam tovább. Itt végeztem el a 9—12. osztályt.
Már ekkor megismertem a Fehér Bot Alapítványt. Az ő szállítószolgálatukkal jártam naponta Böszörménybe. Köszönöm Nekik, és munkatársuknak, Szőke Lacinak is, aki a mikrobusz sofőrje volt.

Az iskola befejezése után merre vitt az utad?

Elmentem dolgozni Tiszavasváriba, egy baromfi feldolgozó üzembe. Édesapám is ott dolgozott.
Néhány évet töltöttem ott, de a bejárás elég fárasztó volt.
Jelenlegi munkahelyedre mikor és hogyan kerültél?
2017-ben egy újságban olvastam az állás hirdetést. Néhány nap gondolkodás után személyesen jelentkeztem. Jó volt, hogy nem idegen helyre kellett menni, és a vezetőt,- Edinát- is jól ismertem. Emlékszem, nagyon kedvesen fogadtak. Az elbeszélgetés után el is kezdték intézni a felvételemet.

Mi volt a feladatod, munkaköröd?

Először udvaros munkakörben kezdtem dolgozni a Fogadó úton. Az én feladatom volt a külső környezet rendben tartása, a rend és tisztaság biztosítása. Ezen kívül minden adódó feladatot elvégeztem. Ha kellett más telephelyeken is. Igyekeztem, hogy minél szebb, tetszetősebb legyen a környezet. Időnként portai szolgálatot is teljesítettem.

Jelenleg milyen területen dolgozol?

A tevékenység bővülése után új feladatot kaptam. Átkerültem a mezőgazdaság területére, növénytermesztő és állattenyésztő munkakörbe. Ezt a feladatot talán még jobban szeretem. Az állatok a kedvenceim. Természetesen azóta is elvégzek egyéb munkákat is, melyek a mindennapok során adódnak.

Titkon gondoltál rá, hogy esetleg nyilvánosan is elismerik a munkádat?

Ugyan, dehogy gondoltam ilyenre! Óriási meglepetés volt! Először nem is értettem, hogy miért hallom a nevemet. A munkatársaim bíztattak, hogy menjek már átvenni az oklevelet. Persze nagyon jó érzés, örülök, hogy, az ünneplő közönség előtt is elismerték a munkámat. Köszönöm és igyekszem ezután is jól vagy még jobban dolgozni.


Büszkeségünk

Az alapítvány vezetőjét, - dr. Szabóné Bokis Edinát- kérdezem, hogy ő hogyan emlékszik vissza Laci munkakezdésére? Milyen embernek, munkatársnak ismerte meg az évek során?
Lacikát évekkel azelőtt ismertem mielőtt nálunk dolgozni kezdett. Laci iskolai évei alatt is igyekvő szorgalmas és halk szavú gyerek volt.
A támogató szolgálaton keresztül napi kapcsolatban voltunk vele. Amikor jelentkezett nálunk munkára nagyon örültem és tudtam, hogy egy nagyon jó munkaerőt veszünk fel az alapítványhoz. Munkáját mindig lelkesen és odaadóan végzi, bármit is bízunk rá. Munkatársai hamar megkedvelték és megszerették, mivel mindenkivel tisztelettudóan viselkedik. Az alapítványnál ő mindenki Lacikája. Most az alapítvány 25 éves évfordulóján lehetőségünk volt munkáját megköszönni egy elismerő oklevéllel is.


Szilágyi László alapítványi munkatárs emberi tulajdonsága, munkához fűződő viszonya példaként állhat mindannyiunk előtt. Bebizonyította, hogy akaraterővel, kitartással minden területen lehet kiemelkedően teljesíteni, jó eredményt elérni.
Az elismeréshez ezúton is szívből gratulálunk! Ezután is érezd jól magad munkatársaid körében.
További munkádhoz sok sikert, jó egészséget kívánunk!


Nagy Margit
volt igazgató

Dr. Szabóné Fodor Julianna
nyugdíjas pedagógus


2021.11.11.

Adományozás Hajdúdorogon


2021. október 29-én Dr. Tiba István országgyűlési képviselő javaslatára, választó kerületében adományozási esemény zajlott Hajdúdorogon a Polgármesteri Hivatal dísztermében a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége közreműködésével.


Adományozás
Adományozás

Szőnyi Olga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke kifejtette, hogy az országos kampány missziója a korszerű, egészséges gyermekétkeztetés és a helyi alapanyagok feldolgozásának előmozdítása.
A program keretében egy-egy aszaló- és befőző automatát és Budai Péter mesterszakács „Ízig varázs” c. könyvét adtak át az Újtikosi Lurkó Kuckó Óvoda, a Nánási Portéka és Görbeháza Önkormányzatának Start munkaprogramja, illetve a hajdúdorogi székhellyel működő Fehér Bot Alapítvány képviselői részére.


Adományozás
Adományozás

Dr. Tiba István a következő képen fejezte ki jó kívánságait:
„Bizton állíthatom, hogy az adományok nagyon jó helyre kerültek, mindenhol a KÖZ javát fogják szolgálni!
Köszönet érte az adományozóknak, gratuláció az adományozottaknak! Használják egészséggel!”

Adományozás

Karcagi Márta / művelődésszervező