Hírek

2022.06.10.

Kuratóriumi ülés


A kuratóriumi ülés hanganyaga itt meghallgatható.
2022.05.16.

Meghívó kirándulásra


AGGTELEKI CSEPPKŐBARLANG és JÓSVAFŐ LÁTVÁNYOSSÁGAI
2022. június 24. (péntek)


A kirándulásra egy autóbuszt indítunk 51 fővel, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás érintésével.
Kirándulás költsége 2500 Ft./ fő, mely az utiköltséget tartalmazza.
Fizetés határideje: 2022. június 21.(kedd)


Autóbusz indulások:
- Hajdúböszörmény (Erdélyi utca, Varga kocsma, Baltazár út, Kálvin tér, Tyúk piac; Fazekas Gábor Idősek Otthona ) reggel 07:00 órakor
- Hajdúdorog ( Márka presszó, Nánási úti parkoló) reggel 07:30 órakor
- Hajdúnánás (Ady Endre utcai buszmegálló) reggel 07:45 órakor.


A nap programjai:
- Aggteleki cseppkőbarlang látogatása mely, -NEM AKADÁLYMENTES! (Közel 1 órás rövid túra a barlangrendszerben ahol zenét is hallgatunk. A hangverseny teremben melegebb ruházat szükséges, mert 12 fok lesz.)
- Kessler Hubert barlangkutató Emlékházának látogatása
- Jósvafői Tengerszem (Gyalogtúra a tó körül, ahol kényelmes túracipő ajánlott!)
- Jósvafői Tájház megtekintése


A kirándulásra minedki hozza magával a fogyatékosságot igazoló hatósági igazolványt vagy más fogyatékosságot igazoló dokumentumot!


A visszautazás időpontja megegyezés alapján történik.
Jelentkezés: A Támogató Szolgálatatok irodáiban és munkatársainál
A kirándulás folytán történő változtatás jogát fenntartjuk!

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!


Dr. Szabóné Bokis Edina
a Fehér Bot Alapítvány elnöke - Szolgálatvezető


2022.05.16.

Esélyegyenlőségi nap


Esélyegyenlőségi nap

Esélyegyenlőségi napot ünnepelt 2022. május 07-én a Hajdúsági Sorstársak Egyesülete a Fehér Bot Alapítvánnyal karöltve, ellátottjaink és munkatársaink körében Hajdúdorogon, a Görög Demeter Művelődési Ház mozi udvarán.


Nagy öröm volt számunkra, hogy közel 120 fő tisztelt meg bennünket jelenlétével ezen a jeles napon. A pandémiás helyzet sajnos nem tette lehetővé a rendezvény lebonyolítását az előző két évben.

A sorstársak és családtagjaik, ismerőseik szeretettel üdvözölték egymást, hiszen már várták ezt az eseményt, hogy együtt lehessenek, együtt ünnepelhessenek.

Köszöntőjében dr. Szabóné Bokis Edina, a Fehér Bot Alapítvány elnök asszonya is elmondta, hogy munkatársainkkal arra törekszünk, hogy a közösen töltött idő tartalmas és jó hangulatú legyen. Igyekszünk minél színesebb programokat ajánlani ellátottjaink, klienseink és családtagjaik, ismerőseik számára, hogy minden fogyatékossággal élő embertársunk megtalálja a neki tetsző szabadidős tevékenységeket.

A meghívó is tartalmazta, hogy igen színvonalas zenés – dalos műsorral kedveskedtünk vendégeinknek, így elfogadták meghívásunkat a már sokak által ismert Hajdúdorogi Bocskai Népzenei Együttes és az Akácos út Nótaklub tagjai, Papp György vezetésével.


A Hajdúdorogi Bocskai Népzenei Együttes 49 évvel ezelőtt alakult, így Hajdú-Bihar megye egyik legrégibb hagyományőrző csoportja.
A hosszú évtizedek alatt bejárták országunk legtöbb vidékét, de énekeltek már Erdélyben és Lengyelországban is.

Esélyegyenlőségi nap

Számos díj, oklevél, kitüntetés tulajdonosai, melyek közül legbüszkébbek a „Hajdúdorog Városért” emlékéremre és a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés Kölcsey díjára.
Országos népzenei minősítőkön 20 alkalommal kaptak arany minősítést, emellett 4 alkalommal elnyerték a KOTA aranypáva díját.
A délelőtt folyamán két alföldi népdalcsokrot mutattak be.


Esélyegyenlőségi nap

A Hajdúdorogi Akácos út Nótaklub 15 éve alakult meg.
A nevükből is kiderül, hogy az úgynevezett „tiszta forrás” mellett, főként a magyar nóta műfajban tevékenykednek. Viszont hűek maradtak a magyar népdalokhoz is, ezt bizonyítja, hogy 4 alkalommal nyerték már el a KOTA aranypáva díját.
Büszkék a „Hajdúdorog Városért” emlékéremre, többször nyertek nótaversenyeket, fesztiválokon kaptak okleveleket, díjakat.


Magyarország sok vidékén szerepeltek már, de eljutottak jelenlegi határainkon túlra is. Így Erdélyben, Felvidéken és Hollandiában is jártak.
Műsorukban elsőként azt a népszerű magyar nótát énekelték el, mely a névadó nótájuk is. Vagyis, az - „Akácos út, ha végig megyek rajtad én” - című hallgatót, mellyel éneklésre biztatták a hallgatóságot.
Ezután azt az emlékező műsort adták elő, amellyel az elmúlt két évben a legtöbb sikert aratták. Címe: - „Trianon 100” -.
Erre a szomorú évfordulóra készült ez az egykoron tiltott nótákat tartalmazó csokor, melyben szólót énekelt Görögh László, aki az összeállítás szerkesztésében segítséget nyújtott.
Végül egy magyar nóta csokrot mutattak be, amivel éneklésre buzdították a jelenlévőket.
A műsort összeállította és citerán kísért Papp György, a Nótaklub vezetője.


Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

Megköszöntük a Bocskai Népzenei Együttesnek és az Akácos út Nótaklub tagjainak a szép műsort és további sok sikert kívántunk fellépéseikhez!


Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

A délelőttöt egy finom babgulyás ebéddel zártuk, majd baráti beszélgetésekre, közös éneklésre és táncra került sor a fiatalság körében.


Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

Csodálatos idő, jó hangulat, finom ebéd, szép műsor, kellemesen együtt töltött idő jellemezte az Esélyegyenlőség napját, ami reméljük minden résztvevő számára, emlékezetes marad.


Karcagi Márta / művelődésszervező