Hírek

A Fehér Bot Alapítvánnyal és a látássérültekkel kapcsolatos híreket olvashat ezen az oldalon. Itt tájékozódhat arról is, hogy mikor és hol szervezünk a látássérültek számára kultúrális rendezvényeket, ünnepségeket, ahová bárkit szívesen meghívunk.

2016.12.19.

Karácsonyi ünnepség a Fehér Bot Alapítványnál

Karácsony


Karácsony

Karácsonyt ünnepeltünk a Fehér Bot Alapítványnál Hajdúdorogon, a Görög Demeter Művelődési Ház TIT termében 2016. december 16-án.
Az ünnepi műsort ügyfeleinknek, a Szentbazil Görögkatolikus Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Általános Iskolájának 4. osztályos tanulói adták. Jézus születésnapját, a gyerekek egy Betlehemes játékkal idézték meg.
Műsorukat szépen csengő karácsonyi dalok és versek tették színesebbé.Karácsony
Karácsony
Karácsony


Köszönet a kis diákoknak és felkészítő pedagógusaiknak, név szerint: Szaplonczay Gergelyné, Fejérváriné Pál Katalin, Oroszné Erdei Gabriella tanító néniknek.
A műsort követően nem maradhatott el a már hagyománynak számító díszes fenyő kisorsolása sem. Mindannyiunk legnagyobb meglepetésére a sorszámot húzó kisfiú nyerte meg a karácsonyfát, amihez szívből gratulálunk!

Karácsony
Karácsony


Az ünnepi hangulatban egy kis vendéglátásra és pezsgős koccintásra is sor került búcsúztatva a 2016-os esztendőt, és köszöntve az előttünk álló 2017-es évet.
Minden kedves ügyfelünknek áldott, békés ünnepeket és boldog újesztendőt kíván a Fehér Bot Alapítvány és a Hajdú – sansz Nonprofit Kft. minden dolgozója!

Karcagi Márta / művelődésszervező

2016.12.13.

Mikulás ünnepség

Mikulás

Mikulásvárás a Fehér Bot Alapítványnál

2016. december 10.-én, igazi Mikulásvárás történt a Fehér Bot Alapítvány és a Hajdú-sansz Nonprofit Kft. szervezésében kis ellátottaik és a munkatársak gyermekei számára.
Közel nyolcvan gyermeket ajándékozott meg a nagyszakállú Télapó.A Mikulás jöttét megelőzte egy jó hangulatú interaktív zenés program, Molnár Orsi előadóművész, „Teli zsák” című műsora. A gyermekeket is játékba hívó fő segéd Orsi, manósegédeket kiválasztva képzeletbeli ajándékokat készített elő a Télapó zsákjába. Kalapáltak, festegettek és csomagoltak a kis apró kezek, hogy Télapó zsákját megtöltsék ajándékokkal. A nagy munka végén egy fergeteges, táncos Manó - bulira is sor került a Görög Demeter Művelődési Ház mozi nagytermében.

Mikulás


Mikulás
Mikulás
Mikulás


Mikulás

A rénszarvas lányok árgus szemekkel figyelték a manósegédeket a nézőtér sorai között is, így sok finom édesség talált gazdára az előkészületek folyamán. Télapóhívó dalok is elhangoztak, amit bizonyára meghallott a nagyszakállú, így a „Hull a pelyhes…” kezdetű dalra betoppant krampusz segédjével. Sok ügyes, bátor gyermek, versekkel, történetekkel és dalokkal kedveskedett a Télapónak, majd sor került a várva-várt csomagok kiosztására.
A Télapó zsákja valóban telis tele volt ajándékokkal, hiszen a produkciók hallatán és Orsi főmanó dalai közben is osztogatta az édességeket.

Mikulás


Mikulás
Mikulás
Mikulás
Mikulás


Mikulás
Mikulás
Mikulás


Kifogyhatatlan teli - zsákjával búcsúzott a Télapó a gyerekektől, megígérve, hogyha jók lesznek, jövőre is ellátogat hozzájuk.

Karcagi Márta / művelődésszervező

2016.12.13.

Esélyegyenlőség Éjszakája

Esélyegyenlőség

Az Esélyegyenlőség Éjszakája

A Fehér Bot Alapítvány Ifjúsági Irodája és a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 2016. december 2-án szoros együttműködés keretében szervezte meg Az Esélyegyenlőség Éjszakáját a debreceni Kosárban. Az esemény a december 3-i fogyatékosság világnapja alkalmából került megrendezésre.A szervezésnél a következő fontos kritériumoknak tettünk eleget:

Az est két házigazdája dr. Nagyné Berke Mónika és Puskás Anett voltak.
Köszöntőt mondott dr. Szabóné Bokis Edina az Alapítvány elnöke és Dr. Nagy Sándor az Egyesület elnöke.
A program OPERETTGÁLÁVAL vette kezdetét, „Száz éves a Csárdáskirálynő” címmel. A műsort a Vakbarát Alapítvány támogatásával látássérült előadók prezentálták.

Esélyegyenlőség


Felléptek:
Dénes Dóra - ének, Fabók Judit - ének, Farkas Péter - ének, Kisnémedi Varga Pál - ének; Zenei kíséret: Balázs Levente - zongora, Geszti Eszter - fuvola, Kamrás Sándor - bőgő, Németh Dávid - dob, Némethné Berta Edina – hegedű konferanszié, Németh Tamás zongora.

Esélyegyenlőség

Az operett előadás után rövid szünet következett, majd SLÁGERESTTEL folytatódott a program. Végül az éjszaka könnyűzenei blokkal folytatódott, Juhász Gyula közreműködésével.
A több mint 100 vendég remekül érezte magát, együtt éltük át az egyenlő esélyekkel történő kikapcsolódást.
Köszönjük mindenkinek a közreműködést, aki hozzájárult az est színvonalas megvalósításához!Puskás Anett, a Ki-látó Ifjúsági Iroda vezetője