Hírek

A Fehér Bot Alapítvánnyal és a látássérültekkel kapcsolatos híreket olvashat ezen az oldalon. Itt tájékozódhat arról is, hogy mikor és hol szervezünk a látássérültek számára kultúrális rendezvényeket, ünnepségeket, ahová bárkit szívesen meghívunk.

2016.08.19.

Kirándulás Eger környékére

Kirándulás Egerben

A Fehér Bot Alapítvány ügyfelei, dolgozói és családtagjai 2016. augusztus 04-én, két busznyi társasággal kirándulást szervezett Eger környékére.A délelőtt folyamán Melczer László muzeológus tárlatvezetésével megismerkedtünk az EGRI VÁR történetiségével, az „Egri csillagok…” című regény valódiságával és a várvédő katonák életével.
A Hősök termében monumentális szobrok jelzik az odalátogatók számára a történelmi múlt hőseinek hű ábrázolását. Itt láthattuk Dobó István várvédő kapitány síremlékét is.Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


Az egri ostromról nagyon hiteles elbeszéléseket mesélt az idegenvezető, miután párhuzamot állított a történelmi események és a regény között. Az udvaron átmentünk a kazamatákba, ahol korhű eszközökkel, fegyverekkel, ágyúkkal, és egyéb történelmi ereklyékkel ismerkedhettünk meg. Üveg búra alatt őrzik itt Gárdonyi Géza kéziratát is, majd a megfilmesítésről is szebbnél szebb képes illusztrációkban gyönyörködhettek az idelátogatók.Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


A tárlatvezetést követően korhű ruhákba beöltözött katonák tartottak harci bemutatót kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egy-két puska is eldördült, sőt kardvívást is láthattunk.Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


Kis pihenő után megérkeztünk a Szépasszonyvölgybe, ahol a boros pincék hűsítő levegője mellett finom borokat is kóstolhatott az érdeklődő közönség. A kirándulás utolsó állomása Szilvásvárad volt.
Itt a kirándulók egy része kisvasúttal eljuthatott a Fátyol vízeséshez, míg a többiek sétálgathattak az árnyas fák között, vásárolhattak emléktárgyakat, illetve egy jó pisztrángos fogást is elfogyaszthattak, vagy kis túravonattal körbeutazhatták a környéket.
Az esti órákban megérkezett társaság kissé elfáradva, de gazdag élményekkel tért haza.

Karcagi Márta művelődésszervező

2016.08.19.

Kistérségi Gyermektalálkozó Hajdúdorogon

Gyermektalálkozó

Hagyományainknak megfelelően, idén is megrendeztük 2016. július 23-án, kis ellátottjaink számára a GYERMEKNAPOT. Az Észak - Hajdúságot felölelő programot, a Fehér Bot Alapítvány Észak – Hajdúsági Támogató Szolgálata és Tanyagondnoki Szolgálata szervezte meg és bonyolította le. A hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház mozi udvarát az árnyas fák alatt, önfeledt játékkal vették birtokba a gyerekek.Lehetőség nyílt póni – fogatozással, szekerezéssel a belváros bejárására, amit időről, időre biztosít a gyerekek számára Szőke László és családja. Köszönjük segítő támogatásukat.
Az egész napos program során, sok meglepetéssel kedveskedtünk még a gyerekeknek:Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó


Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó


Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó


A különböző sor és váltóversenyekkel a gyerekek kitartásukról és ügyességükről adtak számot. A kisebbek sem unatkoztak, hiszen a trambulinozás és csúszdázás kötötte le a figyelmüket.
Eközben zenés seprűtáncoltató versenyt is rendeztünk, amibe a felnőtt családtagokat és munkatársainkat is sikerült bevonni.
A szabadtéri mozgásos játékokkal főként az volt a célunk, hogy az ép és fogyatékkal élő gyermekek közösen vegyenek részt minden versenyszámban, és felszabadultan együtt élvezzék a játék adta örömöket. Itt is az elfogadás és az egymásra való odafigyelés kapott nagy hangsúlyt.
A különböző versenyszámok után sem maradhattak el a díjazások és vigaszdíjak, melyek a gyerekek nagy örömére különféle édességek voltak.Gyermektalálkozó

Kissé elfáradva, de annál jobb étvággyal fogtak hozzá a finom slambuc ebédhez, amit Szalka László és segítő munkatársai készítettek el. A délután folyamán desszertként egy-egy finom főtt kukorica elfogyasztására is sor került.Nagyon jó érzésekkel és élményekben gazdag napról térhettek haza a nap ünnepeltjei a - GYEREKEK -, hisz igen mozgalmas, játékokban gazdag programot kínáltak nekik a Fehér Bot Alapítvány Észak – Hajdúsági Támogató Szolgálat és Tanyagondnoki Szolgálat munkatársai.

Szabó Krisztina/a Házi Segítségnyújtó Szolgálat vezetője

2016.07.06.

Gyermeknapi meghívó

Az Észak-hajdúsági Támogató Szolgálat elérhetőségei:

4220 Hajdúböszörmény Karap F. u. 1. sz.
Tel: 52-220-233
Ügyfélfogadás: kedd: 12.00-15:00

4087 Hajdúdorog Fogadó u. 3-5 sz.
Tel.: 52-572-021
Ügyfélfogadás: Hétfő-Péntek: 09:00-15:00

4080 Hajdúnánás Dorogi u.3- 5 sz.
Tel.:52-351-753
Ügyfélfogadás: Szerda 09:00-12:00

4242 Hajdúhadház Bercsényi u. 7.
Tel.:30-825-3040
Ügyfélfogadás: Szerda 09:00-12:00

Gyermeknap
Gyermeknap

Többek között lesz:

  • Arcfestés, csillám tetoválás
  • Kézműves tevékenységek
  • Táncház
  • Lovaglás, fogatozás
  • Ügyességi versenyek
  • Ebéd

A támogató szolgálat autóit ingyenesen vehetik igénybe minden városban.

A Fehér Bot Alapítvány, az Észak- hajdúsági Támogató Szolgálat és a Tanyagondnoki Szolgálat nevében ezúton sok szeretettel meghívjuk, és várjuk a gyermek és fiatal ellátottjainkat és szüleiket, valamint segítő partner szervezeteinket, a

2016. július 23 -án szombaton 10 órától rendezendő

ESÉLYEGYENLŐSÉGI GYERMEKNAPJÁRA

Helye: Hajdúdorog, Böszörményi u. 17. sz. a mozi udvara

Az egész napos program során, sok meglepetéssel kedveskedünk.

Részvételi szándékukat jelezhetik személyesen a támogató szolgálat munkatársainál.

Jelentkezési határidő: 2016. július 20.

Az egész napos program minden résztvevőnek ingyenes.

Várunk mindenkit szeretettel!

Dr. Szabóné Bokis Edina
a támogató szolgálat vezetője