Hírek

2021.02.13.

Farsangi mulatozás


2021. február 12–én a Fehérbot Alapítvány Fejlesztő Foglalkoztatásban dolgozó fiataljaival elbúcsúztattuk a telet egy kis farsangi mulatozással.

Játékos vetélkedőkkel (Mit rejt a letakart tál? – tapogatós, kitalálós játék - táncoljunk újságpapíron - találós kérdések sokasága majd kör és párban történő táncos mulatozásokkal) színesítettük a délelőttöt.


Farsang
Farsang
Farsang

Farsang
Farsang
Farsang

Farsangi fánk készítése, tombolázás és egy finom ebéd tette rá a koronát a télbúcsúztató - tavaszváró rendezvényünkre, természetesen a szigorú járványügyi szabályokat betartva.


Karcagi Márta / művelődésszervező

2021.01.12.

2021. január 1-jétől megszűnik a keresetkorlát


Keresetkorlát nélkül dolgozhatnak 2021. január 1-jétől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülő emberek, miután az Országgyűlés 2020. december 16-án elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (Mmtv.) foglalkoztatás bővítését célzó módosító rendelkezéseit. A most elfogadott törvény hatályon kívül helyezi az Mmtv. azon rendelkezéseit, melyek szerint meg kell szüntetni az ellátást, ha a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülő keresőtevékenységet folytat, és jövedelme három egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér másfélszeresét. Ennek értelmében 2021 januárjától korlátozás nélkül dolgozhatnak az említett ellátásokban részesülők, nem kell választaniuk az ellátás és a kereset között, továbbá csökkennek a munkavállalók és munkáltatók adminisztratív terhei is.

Kérdésként vetődött fel, hogy a keresetkorlát megszűnése, azaz az ily módon elérhető magasabb jövedelem hatással lesz-e az ezután megállapításra kerülő rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátások összegeire. A válasz erre a kérdésre egyértelműen az, hogy nem.

2021. január 1-jétől a rokkantsági vagy a rehabilitációs ellátásban részesülő személy is annyit kereshet az ellátása mellett, amennyit csak tud.

Forrás:
http://www.meosz.hu/blog/januartol-megszunik-a-keresetkorlat-a-megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek-ellatasaban-reszesulok-szamara/

https://www.mvgyosz.hu/hirek-hu/keresetkorlat-eltorlese-es-mas-fontosabb-rendelkezesek/

https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/megvaltozott-munkakepesseguek-ellatasai/ellatasok-melletti-munkavegzes/breking-fontos-valtozas-a-megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek-ellatasa-mellett-vegezheto-munka-felteteleiben

2020.12.08.

A Fehér Bot Alapítvány adománya


Az alapítványunk számára nagyon fontos az, hogy embertársainkon segítsünk. Saját magunk is tapasztaljuk azt, hogy milyen jó, ha érkezik hozzánk egy felajánlás, lehet az anyagi vagy tárgyi, mindig szívesen vesszük. Szerencsére van lehetőségünk, hogy minden évben támogassunk mi is valami jó célt.

A Fehér Bot Alapítvány ebben az évben a Hajdúdorog Város Önkormányzata által fenntartott Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvodák - MeseSarok Óvodai intézmény, Süni csoportját támogatta 100.000-Ft. értékű eszközökkel, amelyek a mindennapi ovis napokat felhőtlenebbé teszik az oda járó fogyatékkal élő gyerekek számára.
Fontosnak tartjuk, hogy Hajdúdorog város egy ilyen speciális csoportot is fenntart az óvodában, így a fogyatékkal élő gyerekek a saját városukban kapják meg a szükséges fejlesztéseket és nem kell ezért más városokba nap mint nap utazniuk.

Az ajándékokat Mikulással érkezve adtuk át és természetesen az ajándékok mellé járt még Mikuláscsomag is minden kis süni csoportos részére.


Álom munka
Álom munka

Álom munka
Álom munka

Köszönjük Sebők Ildikó Intézményvezetőnek és kollégáinak, hogy segített megfelelő ajándékokat kiválasztani a csoportnak.


Dr. Szabóné Bokis Edina
az alapítvány elnöke

Szabó Krisztina
kuratóriumi tag