Hírek

2020.07.03.

Poroszlón kirándultunk


Poroszló

2020. június 26-án a Fehér Bot Alapítvány szervezésében kirándulást tettünk Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban közel 60 fővel.
A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont. Igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.


A főépület a látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, háromdimenziós mozijával, játszószobával, kilátó tornyával.


Poroszló
Poroszló
Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, mely közel 1 millió liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természet közeli élményt nyújt.


Poroszló
Poroszló
Poroszló

Az akváriumok megtekintése után egy nagy sétát lehet tenni a parkban ahol élvezni, lehet a természet közelségét!


Poroszló
Poroszló
Poroszló

Poroszló
Poroszló
Poroszló

Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tóval, ahol kishajós kirándulásokkal megismerkedhetünk az ott élő vízi világgal a „vízi túra vezetője” segítségével.


Poroszló
Poroszló
Poroszló
Poroszló

A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, „halász skanzen” és a hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.


Poroszló
Poroszló
Poroszló

Poroszló
Poroszló
Poroszló

Nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt ez a kirándulás családoknak, iskolás csoportoknak, baráti társaságoknak, felnőtt és fogyatékkal élő csoportoknak, hiszen betekintést nyerhetnek a nagy akvárium, és a 3D-s moziban látott természetfilmmel a Tisza-tó élővilágába. A kinti területeken sok őshonos állattal találkozhatnak az idelátogatók, sőt a kihelyezett tájékoztatók által megismerkedhetnek a vízi madarakkal, a házkörüli és erdei állatokkal is. Az épület teteje viszont egy csodálatos kilátóként üzemel, ahonnan szép kilátás nyílik a Tisza-tó környékére, „amíg a szem ellát”.


Poroszló
Poroszló
Poroszló

Csodálatos élményekkel gazdagodva tért haza a kiránduló csoport, hiszen nem mindennapi látványokban volt részünk.


Karcagi Márta / művelődésszervező


2020.05.22.

KIRÁNDULÁS MEGHÍVÓ


Poroszló, Tisza-tavi Ökopark 2020. június 26. (péntek)


Kirándulás költsége 3400 Ft/ fő, ami tartalmazza az Ökocentrum belépőjét és az utiköltséget.
Jelentkezés és fizetés határideje: 2020. június 19. (péntek)
maximális létszám 51 fő.


Autóbusz indulások:
- Hajdúböszörmény (Erdélyi utca, Varga kocsma, Baltazár út, Kálvin tér, Tyúk piac; Fazekas Gábor Idősek Otthona ) reggel 07:30 órakor
- Hajdúdorog ( Márka presszó buszmegálló, Akácfa útibuszmegálló) reggel 08:00 órakor
- Hajdúnánás (Ady E. buszmegálló ) reggel 08:20 órakor.

A nap programjai:
Az Ökocentrumban akadálymentes környezetben lehet megtekinteni az Akváriumot, a földszinti kiállító termeket és a Kilátótornyot.

Fakultativ programban:
- Lehetőség lesz kis csoportokban Kishajós kirándulásra is a Tisza-tavon kb.: 1000 Ft./fős egységáron.
Az Ökocentrumban büfé is működik, amit igénybe lehet venni. Az étkezést a kirándulás költsége nem tartalmazza.


Fontos!!
A MASZK használata kötelező, mindenki hozzon magával!
Fogyatékossági Igazolványát senki ne felejtse otthon!


A visszautazás időpontja megegyezés alapján történik majd.

Jelentkezni lehet a Fehér Bot Alapitvány irodáiban és munkatársainál és
Gyarmatiné Bata Aliznál +36-30-688-7928-as telefonszámon.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!


Dr. Szabóné Bokis Edina
a Fehér Bot Alapítvány elnöke - intézményvezető

2020.04.01.

KIÁLLÍTÁS


KIÁLLÍTÁS

A „TUTANHAMON – Rejtélye és Kincsei” kiállítás életre szóló élményt és betekintést kínált az ókori Egyiptomot kutató régészet világába.
A Fehér Bot Alapítvány Hajdúsági Sorstársak Esélyegyenlőségi klub tagjai 2020. febr. 28-án látogattak el erre a fantasztikus utazásra, felfedezésre, Budapestre, ahol a Tutanhamon fáraó sírkamráit és kincseit tekinthették meg pontosan úgy, ahogy Howard Carter régész – kutató 1922-ben tette.


KIÁLLÍTÁS
KIÁLLÍTÁS
KIÁLLÍTÁS

Majdnem 100 évvel a szenzációs feltárás után, a „TUTANHAMON – Rejtélye és Kincsei” kiállítás egyedi módon mutatta be a felfedezés történetét. 2000 nm2-en több mint 1000 kiállítási tárgy, grafika, videók, és ingyenes audioguide várta a látogatókat egy olyan kiállításon, amit már több mint 6 millióan néztek meg, miközben bejárta Zürichet, Dublint, Brüsszelt, Madridot, Szöult és Párizst.


KIÁLLÍTÁS
KIÁLLÍTÁS
KIÁLLÍTÁS

„Most először Tutanhamon sírjának felfedezése óta, ez az a kiállítás, ami lehetővé tette az emberek számára, hogy újra felfedezzék a kincseket és a temetkezési tárgyakat olyan elrendezésben, ahogyan azokra rátaláltak 1922-ben.” (Dr Wilfried Seipel, egyiptológus és a Bécsi Szépművészeti múzeum volt igazgatója).


KIÁLLÍTÁS
KIÁLLÍTÁS
KIÁLLÍTÁS

A csodálatos kiállítás megtekintése után sok-sok élménnyel gazdagodva tért haza a kis csapat.


Szabó Lászlóné / a Hajdúsági Sorstársak Egyesületének elnöke