Hírek

2022.08.29.

Kistérségi Gyermektalálkozó Hajdúdorogon


Gyermektalálkozó

2022. augusztus 6-án a Fehér Bot Alapítvány, az Észak-hajdúsági Támogató Szolgálat és a Tanyagondnoki Szolgálat „Kistérségi gyermektalálkozót”, családi napot szervezett immár 13. alkalommal kis ellátottjai és családtagjai, illetve a munkatársak gyermekei számára. Ennek a rendezvénynek a Hajdúdorogi Strandfürdő adott otthont, a Hajdúdorogi Önkormányzat és a Hajdú – Bihar Megyei Önkormányzat támogatásával.


Gyermektalálkozó

Közel 110 főt látott vendégül az alapítvány, ahol mindenki megtalálta a neki való kellemes, mozgalmas kikapcsolódást. dr. Szabóné Bokis Edina, a Fehér Bot Alapítvány elnök asszonya köszöntője után, egy kellemes zenés ZUMBA bemelegítő torna vette kezdetét, amit a Támogatott Lakhatás egyik lakója Andorkó Dávid vezetett le rendkívül ügyesen. Itt kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhattak a bemelegítő tornába. Ezzel mindenki ráhangolódott a délelőttre, majd kezdetét vette a sor és váltóversenyek sokasága és az elengedhetetlen seprűtáncoltató verseny.

Gyermektalálkozó

Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó

Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó

Eközben a Támogató Szolgálat munkatársai az árnyas fák alatta sátrakban különböző vakos játékokkal csalogatták a gyerekeket és a kíváncsi felnőtteket az asztalokhoz, hogy tapintás segítségével találják ki, hogy „Mit rejt a zsák?”. Bekapcsolódhattak kreatív, kézműves foglalkozásokba is, ahol kedvükre színezgethették a szebbnél, szebb mandalákat, mesefigurákat. Nyakláncokat és karkötőket is fűzögethettek különböző színes gyümölcs magvakból, de csillámtetoválások készítésére is sor került.


Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó

A mozgékonyabb gyermekek azonnal birtokba vették az UGRÁLÓ VÁRAT, s közben megérkezett a várva várt lovas szekér (pónifogat), így kezdetét vette a szekerezés és póni simogatás.


Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó

Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó

Velük egy időben a zöld pázsiton a nagy „Buborék Show” is látványos kikapcsolódást nyújtott a gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Sokan ki is próbálták a bubizást, amit lencsevégre is kaptunk és készültek a szebbnél szebb fotók.


Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó

A szabadtéri mozgásos játékokkal célunk, hogy az ép és fogyatékossággal élő gyermekek és segítőik közösen vegyenek részt minden versenyszámban, és felszabadultan együtt élvezzék a játék adta örömöket. Itt az elfogadás és az egymásra való odafigyelés kap nagy hangsúlyt.
Természetesen nem maradhattak el az „édes” nyeremények sem, amit a versenyszámok után kaptak a gyerekek, sőt a nagy melegben egy vízibomba csata is lehűtötte a résztvevőket.


A különböző mozgásos játékok miután kivették az erőt a gyermekek és az őket segítő felnőttekből, kis pihenő elteltével egy finom ebédre került sor.
Köszönet illeti a Fehér Bot Alapítvány, az Észak – hajdúsági Támogató Szolgálat, a Tanyagondnoki Szolgálat munkatársait, - Andorkó Dávidot a zumbás bemelegítő levezetőjét, - a nagy „Buborék show” közreműködőjét Szabó Bercit, - Szőke Lászlót, a pónifogatával, hisz ők azok, akik megalapozták ennek a rendezvénynek a jó hangulatát.
Egy mozgalmas, jó kedélyű délelőttöt tölthettek el együtt a hajdúsági kistérség gyermekei és hozzátartozóik, hisz ez a nap csak nekik és róluk szólt.


Karcagi Márta / művelődésszervező


2022.07.18.

Alapítványunk bemutatása


Az elemi rehabilitációs szolgáltatásunkat bemutató hanganyag itt meghallgatható.
2022.07.08.

Kistérségi gyermektalálkozó


MEGHÍVÓ

A Fehér Bot Alapítvány Észak-Hajdúsági Támogató szolgálata és a
Tanyagondnoki Szolgálata nevében ezúton sok szeretettel
meghívja és várja gyermek és fiatal ellátottjait és szüleiket,
valamint a segítő partner szervezeteket
2022 augusztus 6-án (szombaton) megrendezendő

ESÉLYEGYENLŐSÉGI GYERMEKNAPRA

HELYSZÍN: Hajdúdorog, strandfürdő
4087 Hjadúdorog Tokaji út 99.

Az egész napos program során sok meglepetéssel kedveskedünk a résztvevőknek.

Többek között:
- Óriás buborékshow
- Csillám tetoválás
- Kézműves tevékenységek
- Lovaskocsizás
- Ügyességi versenyek
- Ugráló vár
- Ebéd

A támogató szolgálat autóit ingyenesen vehetik igénybe minden városban. Részvételi szándékukat jelezhetik személyesen a támogató szolgálat munkatársainál, illetve a 30-688-7928-as telefonszámon!

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 3.
Az egész napos program minden résztvevőnek ingyenes.
Várunk mindenkit szeretettel!


Dr. Szabóné Bokis Edina
a Fehér Bot Alapítvány elnöke


A RENDEZVÉNYT
A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT TÁMOGATJA