Hírek

2019.06.11.

Színházban jártunk


Színházi előadás

Londonban, sej, van számos utca…

A Fehér Bot Alapítvány Hajdúsági Sorstársak Egyesületének klub tagjai a budapesti AKKU Egyesület támogatásával a Bob herceg című narrált színházi előadást tekinthetették meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban május 18-án.


Az angol királynő fia beleszeret egy elbűvölő lányba, akivel azonban van egy kis baj. Származását tekintve egyszerű polgári sarj, ráadásul apja egyik hitelezőjéhez kellene feleségül mennie, akit persze egyáltalán nem szível… Bonyolítja a helyzetet, hogy a királyfinak is van már kiszemelt jegyese, egy rangban hozzá illő hercegnő, akinek minden álma és vágya ez a házasság, igaz, csak féktelen ambíciója parancsára, hiszen az ő szíve is másért dobog. Aztán három órán át szoríthatunk, hogy a két szerelmes legyőzze az előttük tornyosuló akadályokat, a merev angol udvari etikettet, és egy igazi álomesküvő révébe evezzen. Ismerős, ugye? Ezeket a történeteket bújjuk már évek óta, követjük bulvárlapok hasábjain, twitteren és instagramon, most pedig valósággal „házhoz jön” a csábító címlapsztori, Huszka Jenő örökzöld melódiáival, egy színpadra álmodott romantikus kalandfilm formájában.

A Móricz Zsigmond Színház vadonatúj, felfrissített és napjainkhoz igazított XXI. századi változatát a színház főrendezője, Göttinger Pál vitte színre. Garantáltan élvezni fogja mindenki az első édes szerelmes csókok megbolondított történetét…

Színházi előadás

A Bob herceg első látásra egy olyan fiú története, aki szereti az életet, aki játékos, nagyszájú, felelőtlen és szerelmes. Viszont királyfi is – aki trónra lépni készül ugyan, de a szíve valójában Annie-é, az eladósodott szegény közrendű lányé, aki odakinn, a Bowie Street-en lakik. A herceg, ki-kijárogatva éjszakánként, lassacskán kedvet kap az egyszerű élethez, a szerelem boldoggá, az új barátok pedig népszerűvé és elégedetté teszik – rájön, hogy a szíve mélyén ő ide tartozik. Felséges édesanyja, a királynő azonban (talán mert sejti, mi játszódik le a fiúban), váratlanul lemond a trónról, hogy helyzetbe hozza a fiát, akire, nincs mese, holnap Anglia koronája és a Györgyök kardja vár. Hacsak, …hacsak neki nem kezdenek egymással őszintén beszélni. Anya és fia. Közelebbről megnézve azonban a mi Bob hercegünk nem egyszerűen a szerelemről szól, hanem arról is, hogy mit érez az a valaki, aki egész egyszerűen nincs a helyén. Akinek az egész élete egyvalamiről kéne szóljon – de világos lesz számára, hogy az a vala ki, az valójában nem ő. Hogy mi mindennek fordít hátat, amikor a szívét követi. És amikor valaki kiiratkozik abból, amire született, akkor – mi marad utána.

Színházi előadás

A közügy és magánügy, a kötelesség és boldogság konfliktusa évszázadok, ha nem évezredek óta áll különféle drámák középpontjában. Bármilyen kedves, bumfordi, áttetsző kis történet a Bob úrfié – valójában a maga szerethető módján ezen nagy elődök nyomán jár.


Göttinger Pál / rendező

2019.05.31.

Meghívó tapintható tárlatra


A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár

tisztelettel meghívja Önt a

3D TEXTILKÉP
TAPINTHATÓ TÁRLAT
című kiállításra

Időpont: 2019. június 12 –én 16:30 órakor

A vendégeket köszönti:
Baracsi Endre
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke

A kiállítást megnyitja:
Veress Gabriella, ö Ver-Deco
Művészeti Kör-Alkotó Egyesület elnöke

Közreműködők:
Gábor Péter Yeti énekes, rendező
írd a indonéz táncosnő
A Nyírségi Látássérültek Egyesületének kórusa
Leitner Viola vezetésével
Petrus Anita vers (vak-látássérült)
Helyszín:
Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár
Kamaraterem Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

2019.05.10.

Meghívó kirándulásra


Szépművészeti Múzeum – Vajdahunyad Vára
BUDAPESTI KIRÁNDULÁS MEGHÍVÓ
2019. június 21. (péntek)

Terveink szerint 1 buszt indítunk (51 fővel) Molnár Attila autóbuszával, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás érintésével.
Kirándulás költsége 3800 Ft./ fő, ami tartalmazza
az idegenvezetői díjakat is.
Fizetés határideje: 2019. június 14.

Autóbusz indulások:
- Hajdúböszörmény (Erdélyi utca, Varga kocsma, Baltazár út, Kálvin tér, Tyúk piac; Fazekas Gábor Idősek Otthona ) reggel 06:00 órakor
- Hajdúdorog ( Márka presszó, Nánási úti parkoló) reggel 06:35 órakor
- Hajdúnánás (Dorogi utca, régi Profi parkoló,) reggel 6:50 órakor.

A nap programjai:
- A Szépművészeti Múzeum megtekintése: 10:30 órától két csoportban idegenvezetőkkel (Európai művészet 1250-1600 között), majd az egyiptomi és antik gyűjteményt illetve a Román csarnokot kis csoportokban fakultatívan.
- Vajdahunyad Vára – Magyar Mezőgazdasági Múzeum megtekintése: 14:00 órától, szintén két csoportban idegenvezetőkkel (a Mezőgazdaság története Magyarországon című kiállítás) illeteve a többi kiállított terület megtekintése fakultatívan.

A visszautazás időpontja kb.: 16 óra körül lesz.
Jelentkezés: A Támogató Szolgálatatok irodáiban és munkatársainál

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Dr. Szabóné Bokis Edina
a Fehér Bot Alapítvány elnöke - Szolgálatvezető