Hírek

A Fehér Bot Alapítvánnyal és a látássérültekkel kapcsolatos híreket olvashat ezen az oldalon. Itt tájékozódhat arról is, hogy mikor és hol szervezünk a látássérültek számára kultúrális rendezvényeket, ünnepségeket, ahová bárkit szívesen meghívunk.

2017.01.30.

Vár a munka!

Vár a Munka! című FOF2016/7 kódszámú projektünk keretében várjuk aktív korú fogyatékkal élő álláskereső személyek jelentkezését, valamint olyan iskolák és munkáltatók jelentkezését, melyek igénybe szeretnék venni a projekt által kínált szolgáltatásokat.

Plakát


2017.01.23.

El Camino - MÁS SZEMÉVEL

Az est előadója: FÓRIS NORBERT, 23 éves fiatalember, születése óta vak. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanul, több sportágban sikeres, s már szerepelt a Rádiókabaréban is, mint fiatal tehetség. 2016-ban teljesítette kísérőjével az El Camino Zarándokutat. 26 nap alatt tettek meg 720 km-t.

Norbi a teljesítmény iránti vágy, és a kihívás miatt ment el az útra, kalandjaikról és az idevezető útról egy könnyed beszámoló keretében mesél a hallgatóságnak.

Időpont: 2017. február 03. (péntek) 17:00
Helyszín: Méliusz Újkerti Fiókkönyvtára, Debrecen Jerikó utca 17-19.

Az előadás a Vak-Sikk Klub és a Méliusz Újkerti Fiókkönyvtár szervezésében valósul meg.

Plakát
2016.12.19.

Karácsonyi ünnepség a Fehér Bot Alapítványnál

Karácsony


Karácsony

Karácsonyt ünnepeltünk a Fehér Bot Alapítványnál Hajdúdorogon, a Görög Demeter Művelődési Ház TIT termében 2016. december 16-án.
Az ünnepi műsort ügyfeleinknek, a Szentbazil Görögkatolikus Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Általános Iskolájának 4. osztályos tanulói adták. Jézus születésnapját, a gyerekek egy Betlehemes játékkal idézték meg.
Műsorukat szépen csengő karácsonyi dalok és versek tették színesebbé.Karácsony
Karácsony
Karácsony


Köszönet a kis diákoknak és felkészítő pedagógusaiknak, név szerint: Szaplonczay Gergelyné, Fejérváriné Pál Katalin, Oroszné Erdei Gabriella tanító néniknek.
A műsort követően nem maradhatott el a már hagyománynak számító díszes fenyő kisorsolása sem. Mindannyiunk legnagyobb meglepetésére a sorszámot húzó kisfiú nyerte meg a karácsonyfát, amihez szívből gratulálunk!

Karácsony
Karácsony


Az ünnepi hangulatban egy kis vendéglátásra és pezsgős koccintásra is sor került búcsúztatva a 2016-os esztendőt, és köszöntve az előttünk álló 2017-es évet.
Minden kedves ügyfelünknek áldott, békés ünnepeket és boldog újesztendőt kíván a Fehér Bot Alapítvány és a Hajdú – sansz Nonprofit Kft. minden dolgozója!

Karcagi Márta / művelődésszervező