Hírek

2022.09.22.

II. Hajdúdorogi Ízlelő „a Hajdú hagyományok nyomában”


A 2022. szeptember 17-én 35 főzőcsapat részvételével rendezte meg Hajdúdorog város a II. Hajdúdorogi Ízlelő gasztrokultúrális napot a hajdúdorogi strandfürdő területén.
A kiváló hangulatban zajló versenyen szebbnél szebb standokat állítottak össze a baráti társaságok, intézmények, vállalkozások, így közöttük a Fehér Bot Alapítvány is.


Ízőrző hagyomány
Ízőrző hagyomány
Ízőrző hagyomány

A zsűrizésben Baráthné Judit népi ízőrző és Varga Izabella színművésznő mellett Horváth Zoltán, Hajdúdorog polgármestere is részt vett. Most sem volt könnyű helyzetben a tisztelt zsűri, hiszen idén is sok - sok finom ételt készítettek a csapatok.
Az eredményhirdetésen már részt vett Pajna Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke és Tasi Sándor, a HBMO alelnöke is.


Ízőrző hagyomány
Ízőrző hagyomány
Ízőrző hagyomány

A főzőverseny I. helyezettje a Fehér Bot Alapítvány csapata lett, akik büszkén vehették át az őket megillető díjat és emléklapot, hisz nem csak a finom kecskepörkölt és a túróval díszített rakott puliszka, de a standjukon található finomabbnál, finomabb étkek is elkápráztatták a tisztelt zsűrit és az odalátogató érdeklődőket.


Ízőrző hagyomány
Ízőrző hagyomány

A nyertes csapat győzelméhez szívből gratulálunk!


Karcagi Márta / művelődésszervező


2022.09.19.

Interjú az alapítvány vezetőségével


Az interjú alább hallgatható meg.
2022.09.19.

Interjú Dr. Fodor Mariannal


Rózsa Dezső Dr. Fodor Mariannal a Debreceni Szemklinika tanszékvezető egyetemi docensével készített interjút a génterápia lehetőségeiről a degeneratio pigmentosa retinae felhíváshoz kapcsolódva.