Hírek

2022.12.22.

Alapítványunk a Kossuth rádióban


A Fehér Bot Alapítvány rövid bemutatása hallgatható meg a Kossuth rádió "A hely" című műsorában az alábbi hivatkozásra klikkelve:


A hely című műsor a Kossuth rádióban

2022.12.21.

Karácsonyi ünnepség a Fehér Bot Alapítványnál


Karácsony

2022. december 16-án a Fehér Bot Alapítvány székhelyén, Hajdúdorogon az Esélyegyenlőségi Házban tartottuk meg rendhagyó karácsonyi ünnepségünket.


Dr. Szabóné Bokis Edina, Alapítványunk elnöke köszöntötte a munkatársainkat, vendégeket, ügyfeleinket és családtagjaikat.
Minden munkatársunknak megköszönte egész éves odaadó munkáját, - „hisz a nehézségek ellenére is nap, mint nap igyekeznek az itt dolgozók szolgáltatásainkat a lehető legszínvonalasabban végezni ügyfeleink felé.” A karácsonyi műsorhoz kellemes kikapcsolódást kívánt és békés, boldog újesztendőt mindenkinek!

Karácsony

Csodálatos kiskoncertet adtak a műsor közreműködői zongorán: - Szabó Loretta, - Szabó Eszter, - Szabó Ákos, a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenei tagozatának növendékei, felkészítő tanárukkal - Holbáné Imre Katalin tanárnővel.
A zongoradarabok között Kranyik Lizett, a Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola tanulója karácsonyi hangulatú versekkel kedveskedett a jelenlévőknek.


Karácsony
Karácsony
Karácsony

Karácsony
Karácsony

Az ünnepség végén Horváth Zoltán, Hajdúdorog polgármestere a közösségi élményekről, a városban történő gyertyagyújtásokról, az együtt töltött minőségi időről, emlékekről, lecsendesedésről beszélt az ünnep közeledtével, és áldott ünnepeket kívánt a résztvevőknek.
A tombolasorsolás sem maradhatott el, ahol szebbnél szebb ajándéktárgyak kerültek kisorsolásra.
Miden résztvevőnek, ügyfeleinknek, családtagjaiknak, munkatársainknak, meghívott vendégeinknek, áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!


Karcagi Márta / művelődésszervező


2022.12.14.

Karácsonyra hangolva...


Karácsonyra hangolva

Karácsonyra hangolódva... 2. állomása a Görög Demeter Művelődési Ház által szervezett képzőművészeti kiállítás megtekintése volt 2022. december 12-én.
Csodálatos képzőművészeti alkotásokat tekinthettünk meg a Fehér Bot Alapítvány Támogatott Lakhatás lakóival.

Karácsonyra hangolva

Karácsonyra hangolva
Karácsonyra hangolva
Karácsonyra hangolva
Karácsonyra hangolva

Dallos-Nagy Ildikó és Papp Diána hajdúdorogi amatőr képzőművészek alkotásai elkápráztattak bennünket a Hajdúdorogi Helytörténeti Gyűjteményben, ahol tűzzománc és textilszobrászati eljárásokkal találkozhattunk.


Karácsonyra hangolva
Karácsonyra hangolva
Karácsonyra hangolva
Karácsonyra hangolva
Karácsonyra hangolva

A színek és a különböző textúrák szinte már kézzelfoghatóvá tették az alkotásokat, így bepillantást nyertünk a művészek gondolatvilágába.
Gratulálunk az alkotóknak!
Karácsonyra hangolódva... 3. állomása, szintén 2022. december 12-én, a Mészáros Károly Városi könyvtár munkatársai közreműködésével egy kézműves délutánra való invitálás volt. A szívélyesen fogadtatás a hajdúdorogi Helytörténeti Gyűjtemény nagytermében zajlott, ahol - „szívmelengető gondolat” - karácsonyi képeslap készítése történt.
Nyírtunk, szabtunk, ragasztgattunk egy, egy szép fenyőfás képeslapot, amelyben gyönyörű ünnepváró idézeteket rejtettek el mindannyiunk számára a könyvtár dolgozói.
Köszönjük ezeket a lélekemelő pillanatokat!


Karcagi Márta / művelődésszervező