Hírek

2022.05.16.

Esélyegyenlőségi nap


Esélyegyenlőségi nap

Esélyegyenlőségi napot ünnepelt 2022. május 07-én a Hajdúsági Sorstársak Egyesülete a Fehér Bot Alapítvánnyal karöltve, ellátottjaink és munkatársaink körében Hajdúdorogon, a Görög Demeter Művelődési Ház mozi udvarán.


Nagy öröm volt számunkra, hogy közel 120 fő tisztelt meg bennünket jelenlétével ezen a jeles napon. A pandémiás helyzet sajnos nem tette lehetővé a rendezvény lebonyolítását az előző két évben.

A sorstársak és családtagjaik, ismerőseik szeretettel üdvözölték egymást, hiszen már várták ezt az eseményt, hogy együtt lehessenek, együtt ünnepelhessenek.

Köszöntőjében dr. Szabóné Bokis Edina, a Fehér Bot Alapítvány elnök asszonya is elmondta, hogy munkatársainkkal arra törekszünk, hogy a közösen töltött idő tartalmas és jó hangulatú legyen. Igyekszünk minél színesebb programokat ajánlani ellátottjaink, klienseink és családtagjaik, ismerőseik számára, hogy minden fogyatékossággal élő embertársunk megtalálja a neki tetsző szabadidős tevékenységeket.

A meghívó is tartalmazta, hogy igen színvonalas zenés – dalos műsorral kedveskedtünk vendégeinknek, így elfogadták meghívásunkat a már sokak által ismert Hajdúdorogi Bocskai Népzenei Együttes és az Akácos út Nótaklub tagjai, Papp György vezetésével.


A Hajdúdorogi Bocskai Népzenei Együttes 49 évvel ezelőtt alakult, így Hajdú-Bihar megye egyik legrégibb hagyományőrző csoportja.
A hosszú évtizedek alatt bejárták országunk legtöbb vidékét, de énekeltek már Erdélyben és Lengyelországban is.

Esélyegyenlőségi nap

Számos díj, oklevél, kitüntetés tulajdonosai, melyek közül legbüszkébbek a „Hajdúdorog Városért” emlékéremre és a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés Kölcsey díjára.
Országos népzenei minősítőkön 20 alkalommal kaptak arany minősítést, emellett 4 alkalommal elnyerték a KOTA aranypáva díját.
A délelőtt folyamán két alföldi népdalcsokrot mutattak be.


Esélyegyenlőségi nap

A Hajdúdorogi Akácos út Nótaklub 15 éve alakult meg.
A nevükből is kiderül, hogy az úgynevezett „tiszta forrás” mellett, főként a magyar nóta műfajban tevékenykednek. Viszont hűek maradtak a magyar népdalokhoz is, ezt bizonyítja, hogy 4 alkalommal nyerték már el a KOTA aranypáva díját.
Büszkék a „Hajdúdorog Városért” emlékéremre, többször nyertek nótaversenyeket, fesztiválokon kaptak okleveleket, díjakat.


Magyarország sok vidékén szerepeltek már, de eljutottak jelenlegi határainkon túlra is. Így Erdélyben, Felvidéken és Hollandiában is jártak.
Műsorukban elsőként azt a népszerű magyar nótát énekelték el, mely a névadó nótájuk is. Vagyis, az - „Akácos út, ha végig megyek rajtad én” - című hallgatót, mellyel éneklésre biztatták a hallgatóságot.
Ezután azt az emlékező műsort adták elő, amellyel az elmúlt két évben a legtöbb sikert aratták. Címe: - „Trianon 100” -.
Erre a szomorú évfordulóra készült ez az egykoron tiltott nótákat tartalmazó csokor, melyben szólót énekelt Görögh László, aki az összeállítás szerkesztésében segítséget nyújtott.
Végül egy magyar nóta csokrot mutattak be, amivel éneklésre buzdították a jelenlévőket.
A műsort összeállította és citerán kísért Papp György, a Nótaklub vezetője.


Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

Megköszöntük a Bocskai Népzenei Együttesnek és az Akácos út Nótaklub tagjainak a szép műsort és további sok sikert kívántunk fellépéseikhez!


Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

A délelőttöt egy finom babgulyás ebéddel zártuk, majd baráti beszélgetésekre, közös éneklésre és táncra került sor a fiatalság körében.


Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap
Esélyegyenlőségi nap

Csodálatos idő, jó hangulat, finom ebéd, szép műsor, kellemesen együtt töltött idő jellemezte az Esélyegyenlőség napját, ami reméljük minden résztvevő számára, emlékezetes marad.


Karcagi Márta / művelődésszervező


2022.05.11.

Hangfelvétel alapítványunkról


Az alapítványt bemutató hanganyagot itt hallgathatja meg.2022.04.25.

Esélyegyenlőségi nap


MEGHÍVÓA Fehér Bot Alapítvány és a Hajdúsági Sorstársak Egyesület
szeretettel meghívja Önt és családját
2022. május 07-én délelőtt 10 órától
Esélyegyenlőségi napjára

Helyszín: a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház
Mozi épülete és udvara

Délelőtt folyamán fellépnek:
- a Nyírségi Látássérültek Egyesületének kórusa
Leitner Viola vezetésével
- a Hajdúdorogi Bocskai Népzenei Együttes
és az Akácos út Nótaklub tagjai
Papp György vezetésével

12 órától közös ebéd mely babgulyás lesz.

Az ebédjegyek 1000 Ft/fő áron igényelhetők a támogató szolgálatok
és rehabilitációs központ és szolgálatópont munkatársainál 2022. május 02-ig.

Az utazás a támogató szolgálatokkal (szállítási díj fizetése ellenében),
illetve a menetrend szerinti autóbusz és vasút igénybevételével lehetséges.Dr. Szabóné Bokis Edina
a Fehér Bot Alapítvány elnöke

Szabó Lászlóné
a Hajdúsági Sorstársak Egyesület elnöke