Hírek

2018.06.08.

Színházi előadás Nyíregyházán

Színház

2018. június 02-án a Fehér Bot Alapítvány Esélyegyenlőségi klubjának néhány tagjával a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban A Balek című darabot tekinthettük meg.
Georges Feydeau bohózatát a Móricz Zsigmond Színház új szövegkönyvvel és ennek megfelelően másik címmel: A balek néven mutatta be. Régebben A Hülyéje címmel került be a köztudatba. A darabot Závada Péter, Bíró Bence és Fehér Balázs Benő dolgozta át. Feydeau talán a legtöbbet játszott bohózatszerző, aki a műfaj két aranyszabályát próbálja körülírni:
- miszerint a szereplők minden másnál jobban rettegnek a megszégyenüléstől,
- másrészt egyetlen komolyan vehető motivációjuk az, hogy kijussanak a színpadról.


A bohózatokban mindig mindenki kijutni akar, de egy rajtakapás, egy ajtónyitás, egy elejtett megjegyzés, általában mégis maradásra és hazudozásra kényszeríti őket – hogy aztán a hazugságok visszafordíthatatlan áradata uralja a felvonásokat. Férjek, feleségek, családi barátok, szeretők, inasok és szobalányok örvénylenek két felvonáson át, sok-sok intrikával, megcsalással, bosszúvággyal és nagy-nagy helyzetkomikumokkal.
Ezt a receptet egyrészt a sodró cselekmény, az egyes jelenetek, komikus helyzetek gátlástalan eltúlzása teszi szerethetővé, – másrészt a szereplők gyarlósága, esendősége, és ezen keresztül ellenállhatatlan humora és mély emberismerete.


Színház
Színház
Színház
Színház

Köszönet illeti a budapesti AKKU (az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért) Egyesület munkatársainak munkáját, hisz - Ők azok, akik megteremtik a fogyatékkal élők számára az akadálymentesítés eszközeivel, hogy a kultúra mindenkié legyen.

Karcagi Márta / művelődésszervező

2018.06.07.

Meghívó zárórendezvényre

Zárórendezvény

KÖSZ! Program
Az alkotás mindenkié

Zárórendezvény

Pályázati azonosító:Kosz17-036


Tisztelt Meghívottak!

Szeretettel meghívjuk Önöket a Fehér Bot Alapítvány KÖSZ! Az Alkotás Mindenkié! című programsorozat záró rendezvényére.
A programot az Új Európa Alapítvány és a MOL támogatja. A program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével jött létre.
A projekt során a DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumának diákjaival és gyógypedagógusával működtünk együtt, integrált mandalafestést, valamint gipszöntést valósítottunk meg fogyatékossággal élő ügyfeleink részvételével.
A diákok a záró reflexiós beszélgetésen beszámolnak élményeikről, megosztják tapasztalataikat a fogyatékossággal élőkkel való együttműködéssel kapcsolatban.
Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a program folyamatába és a közösségi szolgálat letöltésének egy alternatíváját is megismerhetik.
Célunk, hogy az intézmények átlássák a fogyatékossággal élők integrált közegben történő fejlődésének folyamatát, melynek a diákok is részesei lehetnek a közösségi szolgálat által.

Dátum: 2018. 06. 11., 15:00-17:00
Helyszín: Ifjúsági Ház, Galériaterem,
Debrecen, Simonffy u. 21, 4025


15:00-15:30 Megnyitó, a projekt értékelése
15:30-16:30 Reflexiós beszélgetés, diákok és pedagógusok visszajelzései
16:30-17:00 Kérdések, büfé

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A program zökkenőmentes lebonyolításának érdekében, kérjük, részvételi szándékukat e-mailben jelezzék!


Üdvözlettel:
Gellér Zsuzsanna
projektmenedzser
geller.zsuzsa@feherbot.hu


A programot az Új Európa Alapítvány és a MOL támogatja. A program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével jött létre.

Zárórendezvény

2018.05.18.

Meghívó

Visegrád - Szentendre
KIRÁNDULÁS MEGHIVÓ
2018. június 22. (péntek)

Terveink szerint 1 buszt indítunk (51 fővel), Molnár Attila autóbuszával, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás érintésével.
Kirándulás költsége 3800 Ft./ fő, ami tartalmazza
a Visegrádi Palota idegenvezetői díját is.
Fizetés határideje: 2018. június 13.

Autóbusz indulások:

- Hajdúböszörmény (Erdélyi utca, Varga kocsma, Baltazár út, Kálvin tér, Tyúk piac; Szoc. otthon ) reggel 06:00 órakor
- Hajdúdorog (Márka presszó, Nánási úti parkoló) reggel 06:35 órakor
- Hajdúnánás (Dorogi utca, régi Profi parkoló,) reggel 6:50 órakor.

A nap programjai:

- Visegrádi Palota megtekintése: Corvin lakosztály, Herkules kút, Mátyás kori és Anjou kori kőtárak két csoportban idegenvezetőkkel. Lehetőség lesz a Salamon torony és a Fellegvár megtekintésére is fakultatívan! (Kérünk mindenkit aki látás, mozgás vagy egyéb fogyatékkal élő, igazolványát hozza magával!)
- Szentendre belvárosa

A visszautazás időpontja kb.: 15 és 16 óra körül lesz.
Jelentkezés: A Támogató Szolgálatatok irodáiban és munkatársainál
Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!


Dr. Szabóné Bokis Edina
a Fehér Bot Alapítvány elnöke - szolgálatvezető