Hírek

2017.10.30.

A Fehérbot Nemzetközi Napja Hajdúdorogon

A Fehérbot Nemzetközi Napját ünnepeltük 2017. október 13-án, a Fehér Bot Alapítvány dolgozói, ellátottai és meghívott vendégei a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény dísztermében.

Tiszadob
Tiszadob

A Látássérültek Nemzetközi Világnapja alkalmából rendezett ünnepséget Csige Tamás polgármester nyitotta meg, felelevenítve az előző két hét kulturális eseményeit, amelynek utolsó állomása a Fehér Bot Alapítvány rendezvénye volt.

Tiszadob

A világnap kapcsán polgármester úr az 1920-as éveket említette, miszerint Franciaországból indult ki egy grófnő kezdeményezése, hogy a látók figyelmét felhívja a vak és gyengénlátó emberek közlekedésére, mert veszélynek voltak kitéve a nagy párizsi forgalomban. Kitalálta, hogy egy megkülönböztető fehér bot jelezze őket az utcákon közlekedve. Innen indult ki az a kezdeményezés is, hogy a vak és gyengénlátó emberek a Braille-írás segítségével tudjanak szépirodalmi műveket olvasni. Rámutatott, hogy a látássérültek világnapja egy jel, aminek szimbóluma a fehér bot, mely egyben jelzés a külvilág számára: Segíts, hogy biztonságosan és jól tudjak közlekedni!.

A rendezvény során, a Fehér Bot Alapítvány elnöke dr. Szabóné Bokis Edina ünnepi beszédét követően, - mely összecsengett polgármester úr gondolataival-, az alapítvány logójával díszített emléklap és dr. Szabó Miklós Emlékplakett átadására került sor az alapítvány két dolgozója számára.
A két kitüntetett Balogh Ádám, személyi szállító és Szűcs Mihály karbantartó-zöldségtermesztő.

Tiszadob
Tiszadob

Balogh Ádám, 2009 óta dolgozik a Fehér Bot Alapítvány Észak-hajdúsági Támogató Szolgálatánál. Munkakörében bebizonyította, hogyan kell kulturáltan kommunikálni a kliensekkel, hogyan kell segítséget nyújtani széles körű problémamegoldással, és hogyan kell váratlan helyzetekben gyors és szakszerű megoldást biztosítani.
Magas fokú empátiájával segíti a klienseket fizikális és mentális egészségük megőrzése mellett a társadalomba való integrációjukhoz is.
Tudását, képességeit fejlesztette, továbbképzésen vett részt a minőségi munkavégzés elérése érdekében.
Kollegáival rendkívül jó kapcsolatot alakított ki, gondoskodása és szeretete határtalan, amelyet nagy önfeláldozással ápol.
Szűcs Mihály, kisebb megszakításokkal már 10 éve dolgozik nálunk. Munkaviszonyának nagy részét a Hajdú - Sansz Nonprofit Kft.-nél töltötte, mint karbantartó, valamint zöldségtermesztő, mely munkakörben jelenleg is dolgozik. A Fehér Bot Alapítványnál portásként is tevékenykedett.
Bármely munkakörében adódó feladatokat maximálisan ellátja, megoldja.
Jelenlegi munkakörében, a növénytermesztésben szerzett tapasztalatait kamatoztatva úgy dolgozik a Kút u. 25. szám alatti fóliasátorban, mintha a saját kertjében, gazdaságában nevelné a különböző növényeket.
Misi azon fáradozik, hogy tudásának legjavát adja. A munkához való hozzáállása, precizitása példaértékű és előremutató lehet bárki számára.
Kitüntetésükhöz gratulálunk!

A XI. Hajdúdorogi Kulturális Napok rendezvénysorozat záró programjának és egyben a Fehér Bot Alapítvány ünnepi műsorának közreműködői a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenei tagozatának növendékei és tanárai voltak Fáczán Gabriella tanárnő vezetésével.

Tiszadob

Színvonalas műsorukban sok tehetséges fiatal növendék kápráztatta el a közönséget. Hallhattunk komoly zenei műveket, furulyán, fuvolán, hegedűn, gitáron, trombitán, zongorán megszólalni, majd tanáraik virtuóz hangszeres játékában is gyönyörködhetett a hallgatóság.

Karcagi Márta / művelődésszervező

2017.10.20.

Szavamat adom

Szavamat adom
2017.10.19.

Értékes Mindennapjaink

Ezúton tájékoztatunk Titeket, hogy a Fehér Bot Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megjelentetett IFJ-GY-17-A kódszámú, Alkoss Te is közösséget! elnevezésű pályázati felhívásra, melynek keretében IFJ-GY-17-A-0034 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett Értékes Mindennapjaink című pályázati projektünk kerül megvalósításra.

A program 2017. október 1. és 2018. április 30. között valósul meg.


A program során megvalósuló tevékenységek:

1. Tájékoztató - Fehér Bot Alapítvány (Debrecen) – 2017 október
2. Klubdélután - Debreceni Művelődési Központ Homokkerti Közösségi Ház – 2017 november
3. Kirándulás - Bánki Tájház és Arborétum – 2017 november
4. Klubdélután - Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Ház – 2018. január
5. Klubdélután - Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Ház – 2018. január
6. Klubdélután - Debreceni Művelődési Központ Timárház – 2018 február
7. Kirándulás - Debrecen Nagyerdő – 2018 március
8. Zárórendezvény - Debreceni Ifjúsági Ház – 2018 április


Amennyiben érdeklődsz programunk iránt, kérünk, jelezd számunkra alábbi elérhetőségeink egyikén:

Cím: Fehér Bot Alapítvány, 4024 Debrecen, Kossuth utca 42. szám 4. emelet
Telefon: +36-52-321-145
Mobil: +36-30-688-7923
E-mail: ki-lato@feherbot.hu; kallai.kristof@feherbot.hu