Hírek

A Fehér Bot Alapítvánnyal és a látássérültekkel kapcsolatos híreket olvashat ezen az oldalon. Itt tájékozódhat arról is, hogy mikor és hol szervezünk a látássérültek számára kultúrális rendezvényeket, ünnepségeket, ahová bárkit szívesen meghívunk.

2016.04.11.

Meghívó

A Fehér Bot Alapítvány és a Hajdúsági Sorstársak Egyesület szeretettel meghívja Önt és minden tagtársát családjával együtt az Esélyegyenlőség keretében megrendezésre kerülő két rendezvényére.

-2016. május 06-án 17 órától:

Romanek Inka festőművész tapintható tárlatának megnyitása
Helyszín: a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház TIT terme /A kiállítást megnyitja: Czifráné dr. Urgyán Ilona Hajdúdorog Város Jegyzőasszonya/

-2016. május 07-én délelőtt 9 órától:

Esélyegyenlőségi nap
Helyszín: a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház mozi épülete és udvara

Ajándékműsort ad a hajdúdorogi Szivárvány Hagyományőrző Egyesület

12 órától egy finom slambuc ebédre hívjuk meg a jelen lévőket.
Az ebédjegyek 500 Ft/ fő áron igényelhetők a támogató szolgálatok és rehabilitációs központok munkatársainál 2016. május 03-ig.


A nap programját ebéd után is színesíti, a Szivárvány Hagyományőrző Egyesület kívánságműsorral.

Az utazás a támogató szolgálatokkal (szállítási díj fizetése ellenében), illetve a menetrend szerinti autóbusz és vasút igénybevételével lehetséges.

Dr. Szabóné Bokis Edina a Fehér Bot Alapítvány elnöke
Szabó Lászlóné a Hajdúsági Sorstársak Egyesület elnöke

2016.03.03.

Meghívó a Regélő régió rendezvényre

A Gábor József Kulturális Alapítvány és a debreceni Méliusz Könyvtár Újkerti Fiókkönyvtára meghirdeti 2016. április 08-án (péntek) 14 órára a Költészet napja alkalmából megrendezésre kerülő

Regélő régió

vers, próza és mesemondó versenyét
a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sorstársak, illetve a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola diákjai körében. A résztvevők csak egy kategóriában indulhatnak (minimum 5, maximum 10 perces időkeretben).

A rendezvény helyszíne:
Méliusz Könyvtár Újkerti Fiókkönyvtára (Debrecen, Jerikó u. 17-19.)

Várjuk azon vak és gyengénlátó embertársaink jelentkezését (korhatár nélkül), akik kedvet és tehetséget éreznek magukban amatőr kategóriájú előadóművészi produkciók bemutatására.

A nevezéseket 2016. április 05-ig várjuk a martusy64@gmail.com e-mail címre illetve alapítványunk támogató szolgálatainál és rehabilitációs központjainál.

Jó felkészülést kívánunk!

A Gábor József Kulturális Alapítvány kuratóriuma
és a Méliusz Könyvtár Újkerti Fiókkönyvtára szervezői.