Hírek

A Fehér Bot Alapítvánnyal és a látássérültekkel kapcsolatos híreket olvashat ezen az oldalon. Itt tájékozódhat arról is, hogy mikor és hol szervezünk a látássérültek számára kultúrális rendezvényeket, ünnepségeket, ahová bárkit szívesen meghívunk.

2016.09.08.

Romanek Inka kiállítás

Kiállítás

ROMANEK Inka
Tapintható tárlata

A kiállítás megnyitója:
2016. szeptember 15. 17.00 óra

Helyszín: Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft.
Kéky Lajos Városi Művelődési Központ

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Fehér Bot Alapítvány által rendezett Romanek Inka festőművész tapintható tárlatának megnyitójára!

/A festmények vakok és gyengénlátók számára készültek, de minden érdeklődő számára vizuális élményt nyújtanak/

A kiállítást megnyitja:
Szólláth Tibor polgármester úr

A megnyitó ünnepség közreműködője:
Szatmári Tony megzenésített versekkel

A kiállítás megnyitóját követő héten szeptember 19-én és 20-án délelőtt játékos érzékenyítő programokra kerül sor a város iskolás gyermekei számára alapítványunk munkatársainak közreműködésével a Ki-Látó Ifjúsági Iroda által.

Kiállítás


További Információ:
Kéky Lajos Városi Művelődési Központ
4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 6.
Tel.: 06-52- 382-400
E-mail.: info@nanasvmk.hu

A kiállítás 2016. október 07-ig látogatható. A belépés díjtalan!

Kiállítás


2016.08.19.

Kirándulás Eger környékére

Kirándulás Egerben

A Fehér Bot Alapítvány ügyfelei, dolgozói és családtagjai 2016. augusztus 04-én, két busznyi társasággal kirándulást szervezett Eger környékére.A délelőtt folyamán Melczer László muzeológus tárlatvezetésével megismerkedtünk az EGRI VÁR történetiségével, az „Egri csillagok…” című regény valódiságával és a várvédő katonák életével.
A Hősök termében monumentális szobrok jelzik az odalátogatók számára a történelmi múlt hőseinek hű ábrázolását. Itt láthattuk Dobó István várvédő kapitány síremlékét is.Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


Az egri ostromról nagyon hiteles elbeszéléseket mesélt az idegenvezető, miután párhuzamot állított a történelmi események és a regény között. Az udvaron átmentünk a kazamatákba, ahol korhű eszközökkel, fegyverekkel, ágyúkkal, és egyéb történelmi ereklyékkel ismerkedhettünk meg. Üveg búra alatt őrzik itt Gárdonyi Géza kéziratát is, majd a megfilmesítésről is szebbnél szebb képes illusztrációkban gyönyörködhettek az idelátogatók.Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


A tárlatvezetést követően korhű ruhákba beöltözött katonák tartottak harci bemutatót kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egy-két puska is eldördült, sőt kardvívást is láthattunk.Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben
Kirándulás Egerben


Kis pihenő után megérkeztünk a Szépasszonyvölgybe, ahol a boros pincék hűsítő levegője mellett finom borokat is kóstolhatott az érdeklődő közönség. A kirándulás utolsó állomása Szilvásvárad volt.
Itt a kirándulók egy része kisvasúttal eljuthatott a Fátyol vízeséshez, míg a többiek sétálgathattak az árnyas fák között, vásárolhattak emléktárgyakat, illetve egy jó pisztrángos fogást is elfogyaszthattak, vagy kis túravonattal körbeutazhatták a környéket.
Az esti órákban megérkezett társaság kissé elfáradva, de gazdag élményekkel tért haza.

Karcagi Márta művelődésszervező

2016.08.19.

Kistérségi Gyermektalálkozó Hajdúdorogon

Gyermektalálkozó

Hagyományainknak megfelelően, idén is megrendeztük 2016. július 23-án, kis ellátottjaink számára a GYERMEKNAPOT. Az Észak - Hajdúságot felölelő programot, a Fehér Bot Alapítvány Észak – Hajdúsági Támogató Szolgálata és Tanyagondnoki Szolgálata szervezte meg és bonyolította le. A hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház mozi udvarát az árnyas fák alatt, önfeledt játékkal vették birtokba a gyerekek.Lehetőség nyílt póni – fogatozással, szekerezéssel a belváros bejárására, amit időről, időre biztosít a gyerekek számára Szőke László és családja. Köszönjük segítő támogatásukat.
Az egész napos program során, sok meglepetéssel kedveskedtünk még a gyerekeknek:Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó


Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó


Gyermektalálkozó
Gyermektalálkozó


A különböző sor és váltóversenyekkel a gyerekek kitartásukról és ügyességükről adtak számot. A kisebbek sem unatkoztak, hiszen a trambulinozás és csúszdázás kötötte le a figyelmüket.
Eközben zenés seprűtáncoltató versenyt is rendeztünk, amibe a felnőtt családtagokat és munkatársainkat is sikerült bevonni.
A szabadtéri mozgásos játékokkal főként az volt a célunk, hogy az ép és fogyatékkal élő gyermekek közösen vegyenek részt minden versenyszámban, és felszabadultan együtt élvezzék a játék adta örömöket. Itt is az elfogadás és az egymásra való odafigyelés kapott nagy hangsúlyt.
A különböző versenyszámok után sem maradhattak el a díjazások és vigaszdíjak, melyek a gyerekek nagy örömére különféle édességek voltak.Gyermektalálkozó

Kissé elfáradva, de annál jobb étvággyal fogtak hozzá a finom slambuc ebédhez, amit Szalka László és segítő munkatársai készítettek el. A délután folyamán desszertként egy-egy finom főtt kukorica elfogyasztására is sor került.Nagyon jó érzésekkel és élményekben gazdag napról térhettek haza a nap ünnepeltjei a - GYEREKEK -, hisz igen mozgalmas, játékokban gazdag programot kínáltak nekik a Fehér Bot Alapítvány Észak – Hajdúsági Támogató Szolgálat és Tanyagondnoki Szolgálat munkatársai.

Szabó Krisztina/a Házi Segítségnyújtó Szolgálat vezetője