Hírek

2018.03.14.

Tájékoztató

KÖSZ

KÖSZ! Program 2017
Az alkotás mindenkié

KÖSZ

Pályázati azonosító:Kosz17-036

Kedves Partnereink, Sorstársaink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Fehér Bot Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be az Új Európa Alapítvány által megjelentetett, KÖSZ! Program 2017 elnevezésű pályázati felhívásra. Az Alkotás Mindenkié című pályázati projektünket a támogató vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
A programot az Új Európa Alapítvány és a MOL támogatja. A program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével jött létre.
A program célja, hogy tizenöt közösségi szolgálatos diák segítségével és fogyatékossággal élő ügyfeleink bevonásával közös alkotótevékenységeket valósítsunk meg. A projekt során a DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumának diákjaival és gyógypedagógusával működünk együtt, integrált mandalafestést, valamint gipszöntést fogunk megvalósítani.

A program során megvalósuló tevékenységek:

Március 7. A közösségi szolgálatos diákok érzékenyítése
Március 14. Orientáció, ismerkedés diákok és ügyfelek között
Március 21. Reflexió, élménymegosztó beszélgetés
Április 5. Mandalafestés
Április 19. Mandalafestés,
Május 15.Gipszöntés
Május 22. Gipszöntés
Június 12. Zárónap, kiállítás – DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziuma
Június 28. Nyílt reflexió , kerekasztal beszélgetés, Ifjúsági Ház

Reményeink szerint a diákok hasznosan és értékesen fogják letölteni közösségi szolgálatukat, ügyfeleink pedig kellemes hangulatban élvezhetik a kreatív tevékenységek terápiás hatását.

Üdvözlettel

Gellér Zsuzsanna
projektmenedzser
Fehér Bot Alapítvány
E-mail: geller.zsuzsa@feherbot.hu

Kállai Kristóf
irodavezető
Fehér Bot Alapítvány
Tel: +36 30 688 7923
E-mail: kallai.kristof@feherbot.hu
www.feherbot.hu

A programot az Új Európa Alapítvány és a MOL támogatja. A program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével jött létre.

KÖSZ

2018.03.08.

Regélő régió

Felhívás részvételre, nevezésre!

A Gábor József Kulturális Alapítvány, a Fehér Bot Alapítvány
és a debreceni Méliusz Újkerti Fiókkönyvtár meghirdeti
2018. április 13-án (péntek) 14 órára
a Költészet napja alkalmából megrendezésre kerülő

„Regélő régió”

vers, próza és mesemondó versenyét
a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sorstársak illetve
a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola diákjai körében.
A résztvevők csak egy kategóriában indulhatnak
(minimum 5, maximum 10 perces időkeretben).

A rendezvény helyszíne:

Méliusz Újkerti Fiókkönyvtára (Debrecen, Jerikó u. 17-19.)

Várjuk azon vak és gyengénlátó embertársaink jelentkezését (korhatár nélkül), akik kedvet és tehetséget éreznek magukban amatőr kategóriájú előadóművészi produkciók bemutatására.

A nevezéseket 2018. április 09-ig várjuk a
martusy64@gmail.com e-mail címre
illetve alapítványunk támogató szolgálatainál és rehabilitációs központjainál.

Jó felkészülést kívánunk!

• a Gábor József Kulturális Alapítvány kuratóriuma
• és a Méliusz Újkerti Fiókkönyvtár szervezői

2018.01.26.

Neked MUNKA, nekem ÁLOM

Álompár

Álompárok kerestetnek!
Egy különleges nyílt nap fogyatékos embereknek
Sajtóközlemény

Hajdúdorog, 2018. január 26. – A Salva Vita Alapítvány a Fehér Bot Alapítvánnyal és más szervezetekkel együttműködve idén 2018. március 20-23. között szervezi meg hazánkban a Neked MUNKA, nekem ÁLOM napot. E különleges nyílt nap célja, hogy a jelentkező fogyatékos emberek megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak. A program előkészítése már zajlik, az alapítvány várja a programra nyitott munkáltatók és az érdeklődő fogyatékos emberek jelentkezését.
Írországban már évek óta sikeresen működik a Job Shadow Day, amely napon a dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat „álommunkájukban”. 2015-ben először, Európa több országában is megrendezésre került ez az érzékenyítő program, ugyanazon a napon.
A programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nem csak a cég mutatkozik be az érdeklődő fogyatékos embereknek, hanem mindig egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló, egy házigazda is. Ő fogadja a fogyatékos munkavállalót, aki az ő munkanapját követheti nyomon. Reményeink szerint ezen a napon a napi rutin mellett különböző érdekes, különleges tevékenységekbe is betekinthetnek majd a szerencsés résztvevők. A jelentkezőket tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre az résztvevőket, majd a helyszínen egész nap hozzáértő támogatást biztosítanak.
Bízunk abban, hogy sokan jelentkeznek a programba, és még többekhez eljut majd a Neked MUNKA, nekem ÁLOM híre. Bár ennek a nyílt napnak nem célja, hogy konkrét állásajánlatok szülessenek, mégis újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékos emberek megismerésében, elfogadásában, elősegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni.
A programba a www.nekedmunka.hu honlapon online formában elérhető regisztrációs lap kitöltésével, valamint a Fehér Bot Alapítvány irodáiban lehet jelentkezni.

Szabó Krisztina
Fehér Bot Alapítvány
4087 Hajdúdorog, Fogadó u. 3-5.
06-30-825-3038

Baranyai György
Fehér Bot Alapítvány
4024 Debrecen, Kossuth u. 42. IV. emelet
06-30-630-4781


A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja. FOGLALKOZTATÁS2017/B/1; Szerződésszám: 1816/5/2017


Álompár
Álompár
Álompár