Hírek

2020.01.02.

Karácsonyi ünnepség


Karácsony

2019. december 20–án a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Házban tartotta meg évzáró karácsonyi ünnepségét a Fehér Bot Alapítvány és a Hajdú–Sansz Nonprofit Kft. ügyfelei és dolgozói körében.


Köszöntő beszédet mondott Horváth Zoltán, Hajdúdorog új polgármestere.
Felhívta a megjelentek figyelmét az adventi gyertyagyújtásra, annak örömeire, a várakozásra, miszerint ilyenkor csendesítik le az emberek lelküket, várják a megváltó kis Jézus születését és a szeretet ünnepét. Meghívta a hallgatóságot a városban történő utolsó (hatodik) gyertyagyújtó ünnepségre, hiszen Hajdúdorogon a görög katolikus szokás szerint 6 gyertyát gyújtanak meg az adventi koszorún, ahol együtt ünnepel a város lakossága és az idelátogató vendégek is.

Karácsony

Csodálatos Betlehemes pásztorjátékkal és gyönyörű karácsonyi énekekkel örvendeztették meg a szép számú közönséget a hajdúdorogi Szivárvány Hagyományőrző Egyesület tagjai, akik megelevenítették a kis Jézus születésének történetét.


Karácsony
Karácsony
Karácsony

Karácsony
Karácsony

A karácsonyi ünnepség végén kisorsolásra került a fenyőfa és apróbb ajándékok is, melyek még emelkedettebb hangulatba hozták a megjelent vendégeket. A süteményezés közben baráti beszélgetésekre is lehetőség nyílt, hiszen az ügyfelek és a munkatársak is ilyen rendezvényeken találkozhatnak újra, majd az év végéhez közeledve egészségben, eredményekben gazdag boldog újévet kívánva köszöntek el egymástól.


Karácsony
Karácsony
Karácsony

Karcagi Márta / művelődésszervező

2019.12.09.

Megjött a Télapó


Télapó

2019. december 7-én egy igazán jó hangulatú Mikulásvárás történt a Görög Demeter Művelődési Ház mozi nagy termében a Fehér Bot Alapítvány és a Hajdú-Sansz Nonprofit Kft. szervezésében kis ellátottaik és a munkatársak gyermekei számára.
Közel 120 gyermeket ajándékozott meg a nagyszakállú Télapó, akit két segédje Krampuszi és Krampusza kísért és segítette az úton. Még mielőtt megérkezett rénszarvasszánon a Mikulás, a gyerekeket és hozzátartozóikat a debreceni Ákom – Bákom Bábcsoport szórakoztatta egy szép bábelőadással. Moha és Páfrány téli kalandjaiba pillanthattak be a gyerekek, majd a két manó karácsonyvárására is sor került a történetben.


Télapó
Télapó
Télapó

Télapó
Télapó
Télapó

A bábelőadást követően Télapós dalokkal hívtuk és vártuk az öreg nagyszakállút. Amikor végre megérkezett, a csomagosztás előtt sok ügyes, bátor gyermek, versekkel, dalokkal is kedveskedett a Télapónak, így nem maradhattak el az apró édességajándékok sem.


Télapó
Télapó
Télapó
Télapó

Télapó
Télapó
Télapó

Télapó
Télapó

Ezután a sok csillogó szempár már nagyon várta a Mikuláscsomagot, aminek kiosztására hamarosan sor került.


Télapó
Télapó
Télapó
Télapó

Télapó
Télapó
Télapó

A Télapó még egy kicsit időzött a gyerekek körében a csomagosztás után, így jó néhány fotó is elkészült. Közös énekléssel köszöntünk el a Mikulástól, aki kifogyhatatlan teli zsákjával búcsúzott a gyerekektől, s megígérte „hogyha jók lesznek, jövőre is ellátogat hozzájuk!”


Télapó
Télapó
Télapó

Télapó
Télapó
Télapó

Télapó
Télapó

Karcagi Márta / művelődésszervező

2019.12.02.

Meghívó


Karácsony

KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG MEGHÍVÓJA

A Fehér Bot Alapítvány
sok szeretettel meghívja Önt és kedves családját
a 2019. december 20-án tartandó
KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGÉRE

Helyszín:
a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház TIT terme

Az ünnepi műsort
A hajdúdorogi Szivárvány Hagyományőrző Egyesület tagjai adják

Kezdési időpont:
2019. december 20. délután 14 óra

Minden érdeklődőt sok szeretettel hívunk és várunk!


Dr. Szabóné Bokis Edina
az alapítvány elnöke