Hírek

2017.12.30.

Érzékenyítő tréning Hajdúdorogon

Érzékenyítés

2017. december 15-én a Fehér Bot Alapítvány hajdúdorogi Elemi Rehabilitációs Központ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály Kelet - Magyarországi Régiós Ellenőrzési Osztály 20 önkéntes munkatársának érzékenyítő tréninget tartottak. A tréningre egy egész napos program keretén belül került sor.

Érzékenyítés

Délelőtt Petrus Anita és Petrus József a látássérült emberek életével, mindennapjaival ismertették meg a fent említett osztály dolgozóit. A tréningen az alapítvány munkatársai először a látássérültségről, mint állapotról, illetve a látássérült emberekről beszéltek. Közben az önkéntesek szimulációs szemüvegek segítségével érzékelhették, hogy hogyan is látnak a különböző szembetegségekben szenvedő látássérült emberek. Ezután a látássérültek közlekedéséről és a komplex akadálymentesítésről volt szó.

Érzékenyítés
Érzékenyítés
Érzékenyítés

Időközben az előadás átalakult interaktív beszélgetéssé, mert az önkéntes fiatal emberek rendkívül érdeklődőek voltak a témával kapcsolatban és nagyon sok kérdést tettek fel az alapítvány munkatársainak. A tréning során bemutatásra került még a látássérültek mindennapos tevékenységei pl.: háztartási tevékenységek, bevásárlás, pénzkezelés. A tréning végén a látássérültek tanulásáról, oktatásáról, az elemi és a foglalkozási rehabilitáció fontosságáról, illetve a látássérült emberek munkavállalási lehetőségeiről beszélgettek a résztvevők. A foglalkozás során az önkéntesek folyamatosan ismerkedhettek a látássérültek által használt segédeszközökkel. Emellett videó felvételeken is nyomon követhették a tréningen elhangzottakat.

Érzékenyítés
Érzékenyítés
Érzékenyítés

Délután a vendégek alaposabban betekinthettek az alapítvány munkájába. Az alapítvány elnöke dr. Szabóné Bokis Edina, beosztotta őket a különböző egységekhez és aktívan részt vehettek a látássérültek részére történő segítségnyújtásban. Ezt követően az önkéntesek a Fehér Bot Alapítvány Karácsonyi Ünnepségén vehettek részt. Itt bepillantást nyerhettek a karácsonyi műsorfolyamba.

Érzékenyítés
Érzékenyítés
Érzékenyítés

Részesei lehettek az előkészületeknek, az ünnepségnek, ahol a műsort a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ kórusa színesítette, sőt hozzájárultak egy-egy ügyfelünk karácsonyának szebbé tételébe, hisz 5 db. ajándékutalvány ajánlottak fel.
Nagyon hasznos és kellemes napot töltöttünk együtt az önkéntes fiatal emberekkel. A főosztályvezető asszony, aki szintén részt vett az egész napos programon, ígéretet tett az együttműködés folytatására, szeretnék más alkalmakkor is segíteni az alapítvány klienseit.

Petrus Anita / a Fehér Bot Alapítvány munkatársa

2017.12.11.

Karácsonyi meghívó

Karácsony

MEGHÍVÓ

A Fehér Bot Alapítvány
sok szeretettel meghívja Önt és kedves családját
a 2017. december 15-én tartandó
KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGÉRE

Helyszín:
a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház TIT terme

Az ünnepi műsort
a Szent Bazil Oktatási Központ
alsós Csengettyű Gyermekkórus
és a felsős Mécses Gyermekkórus tagjai adják
Radics Teréz karvezető irányításával.

Kezdési időpont:
2017. december 15. délután 14 óra

Minden érdeklődőt sok szeretettel
hívunk és várunk!

Dr. Szabóné Bokis Edina
az alapítvány elnöke

2017.12.10.

Mikulásvárás Hajdúdorogon

Mikulásvárás

2017. december 09-én a hajdúdorogi Görög Demeter Művelődési Ház mozi nagytermében rendezte meg a Fehér Bot Alapítvány Észak-Hajdúsági és Tanyagondnoki Szolgálata legfiatalabb ellátottjai illetve az alapítvány és a Hajdú-Sansz NKFT. dolgozóinak gyermekei számára Mikulás ünnepségét.


A gyermekek nagy örömére megjelent két huncut krampusz, (Krampusza és Krampuszi) - a Budapesti Mesekocsi Színház művészei, – akik töredelmesen bevallották, hogy szem elől tévesztették a Télapót. A gyerekek segítségét kérve zenés-interaktív játékkal próbálták megkeresni az öreg nagyszakállút, de mind hiába.


Mikulásvárás
Mikulásvárás
Mikulásvárás

Kizárólag csak a jól ismert dalokkal sikerült becsalogatniuk a Mikulás bácsit. Miután megérkezett a Télapó, sok - sok gyermek mondott szebbnél – szebb verset és a bátrabbak énekeltek is. Krampusza és Krampuszi finom édességekkel jutalmazták meg a verselő és daloló gyerekeket, majd sor került a Télapócsomagok kiosztására is. Közel 90 gyermeket ajándékozott meg a Télapó.


Mikulásvárás
Mikulásvárás
Mikulásvárás

Mikulásvárás
Mikulásvárás
Mikulásvárás
Mikulásvárás

Az öreg Mikulás bácsi nagyon örült a gyerekekkel való találkozásnak és ígéretet tett, hogy ha jövőre is jók lesznek, ismét ellátogat hozzájuk.

Karcagi Márta / művelődésszervező